Kiiresti edenev ning pea igas stseenis lõbususe poole püüdlev film ei julge peatud ja lasta oma teemadel/karakteritel/lool hingata ja areneda. Kõik vajalik info söödetakse vaatajale lusikaga sisse ja ta on sunnitud selle alla kugistama rohke eneseteadliku ja quirky huumoriga. Lugu edeneb stseenist stseeni liigagi mugavalt ja Marveli stampe jälgides. Kõik loo arenemise suhtes olulised detailid kriipsutatakse niivõrd paksult alla, et sündmuste leides aset ei mõju need eriti huvitavalt või lõbustavalt. Filmikeelelt on Ämblikmees: Kojutulek siiski terviklik ja žanritruu, ent oma universumikaaslastest tunduvalt sümpaatsem. Seda tänu oma näitlejatele (Holland ja Keaton sulavad kokku oma tegelastega suurepäraselt), mille hulgas Donald Gloveri, Hannibal Buressi ja Martin Starri pisirollidele oleks võinud rohkemgi ruumi anda.